Wat wordt er van je verwacht

Zij blij jij blij

Geloof ons: de organisatie waar je stage loopt, is heel blij met je hulp. Misschien hangen er niet altijd slingers en ballonnen als je binnenkomt, maar onthoud altijd dat je hier voor niks iets goeds komt doen. En dat is onbetaalbaar.


Afspraken

Hou je aan de afspraken. Want dat je vrijwillig werkt, betekent niet dat je kunt komen en gaan wanneer je zin hebt. Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, dus wees betrouwbaar en maak er geen zooitje van.


Spijbelen

Het kan gebeuren dat je iets belangrijks moet doen en je stage je even echt niet uitkomt. Geef dat op tijd door aan je begeleider. Zo kan hij vervanging regelen, en hoeven er geen bejaarden, kinderen of zeehondjes in de kou te staan.


Traaag

Net als jij zijn je begeleiders meestal vrijwilligers, met een drukke baan of gezin. Af en toe moet je daarom langer op een antwoord op je vraag wachten. Help ze herinneren met een verse kop koffie, of een stroopwafel. Moet je kijken hoe snel je antwoord krijgt.


Goede manieren

Organisaties die met cliƫnten werken, willen vaak dat je er netjes bijloopt. Dan bedoelen ze nooit dat hemdje waarbij je navelpiercing mooi uitkomt. Vraag bij twijfel of ze moeite hebben met je petje, kauwgom of afgezakte broek.