Over Ik Ben Geweldig

 

Het IBG-team bestaat op dit moment uit projectleiders Ilja Schurink en Sophie Borgers én IBG-coaches Merel, Britt en Roos. Meer informatie over hen vind je op www.njr.nl 

“Iets geweldigs voor een ander doen is geweldig leuk. Wat het ook is, iemand anders houdt er een geweldig gevoel aan over. En voor jou is het ook feest.” Dat is in het kort gezegd waar Ik Ben Geweldig (IBG) voor staat. Met coaching, training en financiële bijdragen tot € 1000,- willen we zoveel mogelijk jongeren supporten bij hun eigen idee om iets goed te doen voor een ander. Daar is niet alleen de ander bij gebaat; het is ook nog eens heel leuk en leerzaam voor jou zelf. Geweldig toch?

Iedereen in heel Nederland t/m 24 jaar, kan zijn of haar idee via de website bij IBG indienen. Omdat lang niet alle jongeren bezig zijn de wereld te willen verbeteren, of niet weten waar ze moeten beginnen gaat IBG daarnaast actief op zoek naar jongeren zonder plannen en naar plannen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In wijken, op scholen en in jongerenorganisaties. Hiervoor heeft IBG een actief scoutingnetwerk opgezet, om zo een brug te slaan tussen jongeren en het programma.

Dit kunnen we allemaal niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar anderen die dit ook een geweldig initiatief vinden en mee willen doen met Ik Ben Geweldig, als Geweldige Coach of in je werk als jongerenprofessional. Neem contact met ons op voor meer informatie.

ONDERZOEK

In 2013 heeft onderzoeksbureau Noorda en Co in opdracht van VSBfonds een onderzoek uitgevoerd naar de impact van Ik Ben Geweldig op de deelnemende jongeren. Uit het onderzoek blijkt dat het programma positieve effecten heeft op alle betrokkenen. In dit rapport lees je een samenvatting van de uitkomsten:

ONDERZOEK IK BEN GEWELDIG

voor professionals

Ben je als docent of als andere jongerenprofessional actief in stad, wijk of school? Dan is IBG een geweldig programma om jouw jongeren te laten participeren. Daarnaast is het ook nog eens goed binnen het werk te integreren.

AAN SLAG MET IBG

Volg ons op Facebook!

Geweldig idee

Heb jij zelf een idee voor een leuk project? Wij kunnen je helpen!

LEES VERDER