Voor Professionals

Je zult het vast wel eens mee maken in je werk als jongerenwerker, docent, cultuurscout, straatcoach of sporttrainer: je ziet jongeren die met plannen rondlopen, maar het ontbreekt je aan middelen om dit te ondersteunen. Of je hebt er wel wat tijd voor om ze te stimuleren en begeleiden, maar een beetje financiële ondersteuning is zeer welkom?

In dit geval ben je bij Ik Ben Geweldig aan het goede adres. Bij alle stappen die jongeren zetten kunnen ze onze support krijgen, van idee tot en met de uitvoering. Wanneer een idee geweldig genoeg is gaan we ze, met alle middelen die we hebben, helpen om dat plan tot één groot succes te maken. Het is maar net waar zij behoefte aan hebben.


Training

We kunnen een training 'Doe Maar Geweldig' komen geven, over wat er allemaal komt kijken bij het bedenken en uitvoeren van een eigen plan. Deze training is gebaseerd op het gratis boekje 'Doe maar Geweldig', dat heel eenvoudig en op jongeren is toegesneden en de belangrijkste stappen van het actief worden beschrijft. Daarnaast kunnen we allerlei andere trainingen organiseren, gericht op vaardigheden die nodig zijn voor de uitvoering van het idee.


Coach

In de uitvoering staat een Geweldige Coach voor jongeren klaar, die hen ondersteunt bij het uitvoeren van hun idee. De coach geeft ze tips, of spart met ze; maar net waar zij behoefte aan hebben. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van hun idee., de coach is er dus niet om de uitvoering van ze over te nemen of om van alles voor te zeggen. Maar een goede tip of kritische vraag is vaak al voldoende om het kwartje te laten vallen.

Als we in een aanvraag krijgen waarbij ondersteuning gewenst is, gaan we lokaal op zoek naar een geschikte coach. Zodra de jongere aan de slag gaat, leggen we de link zodat hij/zij en de coach contact met elkaar kunnen zoeken.


Max. € 1000

En uiteraard bieden we financiële steun om plannen te laten slagen. De bijdrage van IBG aan een geweldig idee bedraagt maximaal € 1000,- per aanvraag.


Helpdesk

Jongeren kunnen met hun vragen altijd terecht bij onze helpdesk. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2303574.

Let op: IBG ondersteunt alleen initiatieven, die door jongeren zelf worden aangevraagd en die niet tot stand komen binnen de kaders van een organisatie. Om een paar voorbeelden te noemen: initiatieven verbonden aan sportclubs, bestaande activiteiten van jongerenwerk, vakantiekampen en regulier onderwijscurriculum komen niet voor ondersteuning in aanmerking. En uiteraard gaat het om plannen waarin jongeren iets doen voor een ander. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op. Zie ook devoorwaarden.

Volg ons op Facebook!